Maanantai oli ihan perus biitsipaiva, oli oikein kiva ja siisti paikka, paljon hienompi ku Laguna Beach. Ja talla kertaa aurinkoki paisto! Sitte eilen, tiistaiaamuna lahettiin ajaa kohti Losia ja Universal Studiosia. Aattelin etta ei se niin kauheen siisti paikka oo, mutta se oliki ihan alyttoman hieno paikka! Vahan niinko huvipuisto, mutta paljon vahemman ja paljon hurjempia laitteita! Ekaks ko paastiin sinne sisalle mentiin House of Horrorsiin, eli Kauhujen talo. Heti ku jonotettiin nii sielta nurkan takaa ampas tosi allon nakonen vampyyri/zombi/rumanaama mika lie, tosi allon nakonen, tuli helkatti yhtakkia siihe naaman eteen. Pakko sanoa etta helvetti ku saikahin. Ja ku paastii sisaa, aluks oltiin etta no eiha tassa mitaa. Mut sitte sielta yhen nurkan takaa ampas taas joku pitkakynsinen kurttunaamainen murhaajaukkeli, tuli seisoo siihe mean eteen ja kurotteli niinko yrittas "raapia" meita niilla kynsilla. Puristin Sandran katta hulluna ja me vaa seistiin siina etta apua eihan ton ohi uskalla menna, lopulta Julia sitte meni mean ohi, vilkutti sille monsterille ja me kipitettiin akkia sille peraan.

Sitte tultiin pitkalle pimeelle kaytavalle, joka muistutti vahan jotain pyramidia. Eka siella oli jotain muumiotauluja ja sitte ku tultiin siihe kaytavalle, sen seinilla oli joku nelja muumiota kummallaki puolen. No kaveltiin vaa etta no jopas on tylsa kohta, niin jumalauta se yks muumio oliki iha elava ihminen ja se hyppas siita seinalta mean eteen! En oo ehka koskaan saikahtany nii paljon, hyi kauhee, ja ku ne nayttaa niin aidoilta. Hyi. Sitte jossain pimean kaytavan nurkassa ponnahti mekaaninen pelle ja nauro pahisnaurua, siinaki saikahettiin ihan kauheesti. Allottavin kohta oli silti se, kun tultiin kaytavalle, jossa katosta roikku "ruumiita" muoveihin kaarittyna, ja mean piti menna niiden valista jos halus eteenpain. Ja viela vistompaa oli, ku yhen sellasen takaa tulee iso mies valkoisessa, verisessa essussa lihaveitsen kanssa hirveen nakonen maski naamassa ja se lahti kaveleen mean peraan ku me yritetaan niiden "pressuruumiiden" valista selvita ulos. Adrenaliini virtas ko sielta selvittii viimein ulos, silla ko vaikka ties etta ne on vain nayttelijoita, nii kylla siina silti saikahtaa ihan hulluna. Hyiii.

Jurassic Park-"laite" oli tosi siisti. Eka mentii sellasella veneella (joka kyllakin liikku kiskoilla, mut kanaalia pitkin mentiin) ja siella oli bronttosauruksia ja raptoreita valilla, jotka sylki mean paalle vetta. Sitte mentiin tunneliin ja siella oli jattimainen T-Rexin paa noukkimassa meita, se naytti ihan liian aidolta, vaha syke kohos ku se naytti ja kuulosti nii aidolta. Tormattiin tunnelissa toiseenki Rexiin ja yhtakkia tuli ihan pimeaa ja vauhti koveni ja yhtakkia me oltiin ison pudotuksen juurella, ja siina tuli sellainen alamaki, etta melkeen maha tuli ulos suusta. Se oli melkein tikkusuora ja tuntu silta ku oltas ihan vapaalla pudotuksella maiskahdytty siihen veteen. Se kesti viela jonku kaks sekuntia se pudotus, varmaan pisimmat sekunnit ikina. Ja sitte oltiin likomarkia, mutta vitsi se oli siisti! Aivan mahtava, ikina noin jyrkasta maesta tullu alas ja se oli mahtavaa! Muumion paluu-aiheisessa vuoristoradassa mentiin taas helkatin lujaa jossain pyramidin sisassa sakkipimeessa. Sitte se vaunu pysahty, edessa avautu telkkarinruutu ja kuva missa pillerinpyorittajat iskee yhen naisen kimppuun. Ja samalla hetkella alkaa semmosta ihme aanta ja jotku ilmasuuttimet alko puhaltaa nii etta tuntu ihanku niita otokoita ois ollu koko jalkatila taynna. Ja melkee heti se vaunu lahti yhtakkia kulkeen taaksepain! Se oli jannaa. Kaytiin myos parissa show'ssa jossa esiteltiin miten erilaisia lavastuksia tehaan ja kaytetaan ja mita kaikkia tehostuksia tietokoneella voi teha. Ne oli siisteja. Mentiin kans studiokierrokselle minijunalla. Eka ajeltiin niiden paastudioiden keskella ja nahtiin hienoja autoja, tia keta niissa rakennuksissa on ollu sisalla.. Sitte ajeltiin lapi lavastuksien, yhdessa paikkaa oli tavaraa Jurassic Park-leffasta ja sitte ajettiin lapi kadun jolla kuvataan Taydellisia naisia ja lisaks ajeltiin niissa kaupunkilavasteissa. Se oli aika siistia etta siella keskella metsaa on pienia kaupunkia, valilla tuntu silta ku oltas oltu Villissa Lannessa, saluunoja ympariinsa ja valilla naytti silta ku oltais jossain muinaisessa Roomassa. Mentiin parin talon ohi, joissa on kuvattu muuten Pirates of the Caribbeania, Mustan Helmen Kirouksessa. Nahtiin myos pari muuta siistia paikkaa ja kaikenlaista kivaa, myos "tekomeri" jossa on iso sininen screen taustalla ja siina on kuvattu tosi paljon leffojen vesikohtauksia. Se oli jannaa. Kauheesti kaikkea kivaa.

Sielta mentiin sitte EF Discoon, jossa oli kaikki Californian EF:n oppilaat. Kaks tuntia oli ihan jees tanssia mutta seuraavat kaks tuntia oli aika pitkastyttavat... Ja yoksi hotelliin Losiin, nukutti kivasti yolla. Tanaan paivalla me mentiin eka Santa Monican rannalle ja kahen jalkeen vaihettiin Venice-beachille. Siella oli hienoja aaltoja. Beth ja Ashley kavi hakeen minut koululta ja mentiin yhen toisen perheen kanssa syomaan, se oli tosi kivaa. Ja nyt on taas yks paiva takana, enaa viis jaljella..... Huomenna San Diegon kierrokselle ja sen jalkeen kattoon uusin Batman-leffa, perjantaina Disneylandiin ja sielta suoraan lahdetaan ajamaan kohti Arizonaa, Bethin vanhempien mokille. Siella ollaan kaks yota ja sunnuntaina paivalla mennaan Vegasiin ja ollaan yo hotellissa, maanantaiaamuna varhain lahetaan ajaan takas tanne ja melkeinpa suoraan kamat kasaan ja koululle pikasesti ja koneeseen. En tiia tuunko kirjottaan tanne enaa ku on nii kiire loppuviikosta, ehka maanantaina, en tiia viela. Ellei Arizonan mokilla ole esim konetta. Mutta jos ei niin sitten voi sanoo etta pian tuun, ja Milla ei saa poksahtaa viela! :)